Szűzpecsenye
2010.01.27. 19:31, Én ^^
Hogy lehet elkészíteni a legfinomabban a szűzpecsenyét?

A szűzpecsenye a sertés legdrágább része, és a legfinomabb is. Egyáltalán nem zsíros. És egyszerű elkészíteni.
Szűzpecsenye
Hozzávalók:
- 2 db szűzpecsenye
- sertés
- 1 csomag sertéssült fűszer só (Profiban lehet venni)
- só
- étolaj
Recept:
A szűzpecsenyéket lehártyázni, besózni.
A sertéssült fűszer sót egy nagy tálba önteni és hozzáadni kb. 3-4 kanál étolajat. Ezt elkeverni és bekenni vele a húst. 10-20 percig állni hagyjuk, hogy pácolódjon.
Serpenyőbe egy kis olajat tenni, és bele rakjuk a fűszeres húst. Oldalait át kell sütni, azért hogy a rostok záródjanak és ne legyen száraz a hús. Nem kell hogy a közepe átsüljön, mert utána berakjuk a sütőbe 180 °C-ra és 20 percig még sütjük. És a tetejére vajdarabkákat rakunk ez is segít abban hogy ne száradjon ki és így isteni lesz.
Ha kész felvágjuk szeletekre.
Ez az egyik kedvenc kajám. Szntem nektek is ízleni fog.
Ui: a szűzpecsenyét érdemes így elkészíteni mert így nem szárad ki. (tanárom mondta)
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2657710&index=1