Sonkahabos burgonya
2010.02.07. 16:56, Aprsf
----

Ezt a receptet 2008-ban is elksztettem. Akkor mg elg rosszl sikerlt. Nem nagyon rtettem a fzshez. De most jra megprbltam s nem is olyan nehz mint amire emlkeztem. St nagyon egyszer.
A receptet lertam gy ahogy a knyvben volt. Persze megjegyzsnek odartam nhny j tletet. Mindig csiszolok majd rajta. Amg nem lesz tkletes.
Hozzvalk:
- kg hjban ftt burgonya
- 25 dkg brmilyen ftt fstlt hs
- 2 tojs
- 2 dl tej
- 3 dkg vaj
- 2 ek liszt
- 1 teskanl citroml
- zls szerint s s trtt bors
Elkszts:
A fstlt hst ledarlom, vagy aprtgpben ppesre trm. A tojsokat sztvlasztom. A fehrjbl a citromlvel kemny habot verek. A vajon megpirtom a lisztet, felengedem a tejjel, s srre de csommentesre keverem. Kiss kihtm, majd kanalanknt hozzadom a darlt fstlt hst meg a kiss kikevert tojssrgt. Vgl beleforgatom a tojshabot.
Elkszts: A meghmozott burgonyt karikra vgom, s egy kiolajozott tepsibe szttertem. Megszom. Kiskanllal minden burgonyakarika tetejre kupacokat rakok a sonkakrmbl, s elmelegtett, forr stbe tolva, szp pirosbarnra megpirtom. Tejfllel lelocsolva, saltval lehet tlalni.
Hmm erre csak ennyi a megjegyzsem:
A fstlt hsnak tbbnek kne lennie. :D s n mg pluszba raktam a tetejre trappista sajtot, s gy a sajt is tvette a fstlt zt s olyan volt mintha fstlt sajtot ettem volna. Jah s arra is gondoltam, hogy a kumplit felkarikzs helyett jobb lenne inkbb prsteni s abba is beleforgatni egy kis fstlt hst. :D Nah majd gy is kiprblom egyszer. :D
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2662154&index=1