Gombakrémleves
2010.02.13. 10:20, Én

Fincsi leves
Gombakrémleves:
-250 g gomba
-1 fej vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-1 teás kanál pirospaprika
- őrölt bors
-só
-olaj
- kb. 1 vizespohárnyi tejszín
- 2 kanál liszt
-petrezselyem
Előkészületek:
A gombát megtisztítom, felvágom vékony szeletekre. Vöröshagymát finomra vágom. A fokhagymát fokhagyma nyomón átnyomom.
Pörköltalappal készül. Szóval.. olajban üvegesre párolom a vöröshagymát, egy kicsit később teszem bele a fokhagymát. Leveszem a tűzről, amíg bele teszem a pirospaprikát, és a borsot. (hogy nehogy megégjen) Hozzáadom a gombát és párlom kb. 10 percig. Folyamatosan adok hozzá vizet. Fél óráig főzzük. Leturmixolom. A petrezselymet hozzáadom. Külön kikeverem a rántást. kis tejszínnel kikeverem a lisztet csomómentesre, utána hozzáadom a maradék tejszínt is. Hő kiegyenlítéssel hozzáadom a leveshez. még 10 percig főzzük vele és kész is. Külön lehet csinálni hozzá pirított gombát, és azt rakni a tetejére.
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2657706&index=1