Szlovén krumplis gombaleves
2010.02.21. 11:11, ..
(Corba od pecurki sa krompirom)
Fél kg erdei gomba, 1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek vágott zöldpetrezselyem, 3 ek olivaolaj, 35 dkg burgonya, 3 paradicsom, 2 l húsleves, 1 ek liszt, 2,5 dl tejföl, só, bors.
A gombákat és a hagymát megtisztítom, mindkettőt vékony szeletekre vágom, majd egy fazékban forrósított olajra dobom. Megpirítom, majd hozzáadom a petrezselyemzöldet. Tíz perc után beleteszem a felkockázott krumplit, további 10 perc múlva pedig a felszeletelt paradicsomot. Puhára párolom, majd felengedek a húslevessel. Lisztes tejföllel behabarom és még 10 percet főzöm.
Én a húslevest, húsleveskockával pótoltam. Az is ugyan olyan jó. Paradicsom helyett meg kb 3 paradicsomnak megfelelő mennyiségű paradicsomsűrítménnyel csináltam.
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2657706&index=2