Gombás burgonya
2010.01.27. 20:25, Én :P
Köret / 4 személyre
Ez egy köret, krumpliszeretőknek ajánlom. :D Bár egy kicsit macarás, és elsőre nem mindíg sikerül (legalábbis nekem nem, de a problémákat meglehet oldani más módszerrel, és így egyre jobb lesz). De másodszorra már tuti jobban fog menni. Majd még kisérletezgetek rajta.
Hozzávalók:
500 g erdei gomba (én csiperkét tettem bele, mert az volt otthon)
500 g burgonya
2 érett, de kemény paradicsom (én koktél paradicsomot tettem bele)
1 gerezd fokhagyma (3-at tettem bele)
½ dl olaj, só, bors
petrezselyem
A gombát alaposan megmossuk, megtisztítjuk – nem hámozzuk! -, utána a szárát a fokhagymával és a petrezselyemmel egyűtt finomra megvágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, karikákra vágjuk és lerakjuk egy kiolajozott tűzálló tál aljára. A tetején elrendezzük az üregekkel felfelé fordított gombafejeket, és mindegyikbe 1-1 ek. gombaszáe vagdalékot púpozunk, végül 1-1 paradicsom paradicsommal befedjük.
Az egészet meglocsoljuk egy kevés olajjal, meghintjük sóval borssal és előmelegített sütőbe tesszük. Mérsékelt tűzön (180°C) addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul (kb. 35 perc).
Forrón tálaljuk.
Megjegyzés: ezt egy receptkönyvben találtam, és a problémáim ezek voltak:
a krumpli nem sült át egyenletesen, néhol jó volt valahol meg sülhetet volna, és így is 20 perccel többet volt bent a sütőben. A paradicsom a tetején hamar megégett, és rossz íze volt, ezért a paradicsomok tetejére legközelebb vajat teszek mert nem akarok nagyon sok olajat tenni, meg a vaj 1000X finomabb.. A krumpli átvette a gomba ízét, ez volt a legfinomabb benne. Én raktam bele még tejfölt is és így nagyon finom lett.
Vannak ötleteim hogy, hogy lehetne jobb ez a recept. Majd kipróbálom és ha jól sikerül felrakom az oldalra.
És íme, ilyen volt sütés előtt és után: