Gombakrmleves
2010.02.13. 10:20, n

Fincsi leves
Gombakrmleves:
-250 g gomba
-1 fej vrshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-1 tes kanl pirospaprika
- rlt bors
-s
-olaj
- kb. 1 vizespohrnyi tejszn
- 2 kanl liszt
-petrezselyem
Elkszletek:
A gombt megtiszttom, felvgom vkony szeletekre. Vrshagymt finomra vgom. A fokhagymt fokhagyma nyomn tnyomom.
Prkltalappal kszl. Szval.. olajban vegesre prolom a vrshagymt, egy kicsit ksbb teszem bele a fokhagymt. Leveszem a tzrl, amg bele teszem a pirospaprikt, s a borsot. (hogy nehogy meggjen) Hozzadom a gombt s prlom kb. 10 percig. Folyamatosan adok hozz vizet. Fl rig fzzk. Leturmixolom. A petrezselymet hozzadom. Kln kikeverem a rntst. kis tejsznnel kikeverem a lisztet csommentesre, utna hozzadom a maradk tejsznt is. H kiegyenltssel hozzadom a leveshez. mg 10 percig fzzk vele s ksz is. Kln lehet csinlni hozz pirtott gombt, s azt rakni a tetejre.
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2657706&index=1