Gombs rakott kel
2010.02.13. 10:51, NN:P:P

Nekem egy kicsit lapos lett, ezrt legkzelebb vagy kissebb tepsiben stm vagy tbb hssal, rizzsel s gombval csinlom.
Nagyon finommm, egy tkletes recept. :) Pont olyan, mint amilyet ltalnosban kaptam. Pedig a menzai kajk ltalban rosszak, de ezt imdtam. :))
Gombs rakott kel
1 kis fej kelkposzta
25 dkg darlt serts hs
25 dkg gomba
10 dkg rizs
2 dl tejfl
4 ek olaj
1 kis fej vrshagyma
1 tojs
1 teskanl piros fszerpaprika
1 mokkskanl trtt bors
1 kshegynyi kmnymag
zls szerint s
A tepsihez: 1 ek olaj s 2 ek zsemlemorzsa
A rizzsel rdemes kezdeni, mert az annak kell tbb id.
n gy tanultam a rizsksztst:
-a rizst meg tiszttjuk
-egy lbasban 2x-es mennyisg vizet melegtek egy fej hagymval, meg egy kis sval.
-a rizst olajon vegesre pirtom.
-Ha ksz a forr vizet a hagymval egytt tntm a rizsre s mg 5 percig keverketem a tzn. Aztn elzrom a gzt s a tetejre teszek egy tnyrt hogy a prban puhuljon meg.
Nha megkeverem.
Kzben a kelkposztt leveleire bontom, s forrsban lv ss vzben elfzm 5 percig, majd lecspgtetem.
A hst s a gombt kln ksztem.
A hsnl:
2 ek olajon megpirtom a finomra metlt hagymt, ezutn a tzrl lehzva belekeverem a pirospaprikt s a kmnymagot. A tzre visszatve rrakom a darlt hst, s kevergetve fehredsig pirtom. Flrehzom. Msik ednyben a megmaradt olajon megpirtom a felszeletelt gombt. Megszom, megborszom s befedve, a sajt levben puhra prolom.
Aztn sszekeverem a hssal.
Kzben a tejflt a tojssal habosra keverem..
Kikent tepsiben rtegenknt felrakom.
Legalulrl: kelkposzta, hsos gomba, rizs, megint kelkposzta, tejfls tojs
Elmelegtett forr stben legalbb 30 percig kzepes lngon fedetlenl stm. Kockkra vgva tlalom.
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2662154&index=2