Kekszes őzgerinc
2010.02.23. 17:05, Kitti
Hugom szülinapjára :)
Kekszes őzgerinc
Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 2 dl víz
- 25 dkg porcukor
- 5 dkg keserű kakaópor
- 25 dkg sütőmargarin
- 0,3-0,5 dl rum, ízlés szerint
A háztartási keksz felét ledaráljuk, a másik felét kisebb darabokra törjük.
A vizet egy lábasba öntjük, a margarinnal felforraljuk. És hozzáöntjük a kakaóval elkevert porcukrot.
A tűzről lehúzzuk, rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük. ( én a rumba beleraktam még mazsolát, citrom és narancs reszelt héját, de lehet még bele mogyorót és mandulát is tenni)
Egy őzgerincformát alumíniumfóliával kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt 2-3 órára betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
És utána kiborítjuk egy deszkára és levesszük a fóliát róla, és kisujjnyi darabokra szeleteljük.