Aranygaluska2010.03.03. 19:14, Kitti
Hát én 2x is megcsináltam olyan finom, az egyik kedvenc kajám :)
Mamámék is átjöttek enni, és nagyon ízlett nekik, ajánlom mindenkinek :)
kb 3 óra alatt készül el de megéri!
Hozzávalók:
10 dkg margarin,
50 dkg liszt,
3 tojás sárgája,
2 dkg élesztő,
2.5 dl tej,
5 dkg cukor,
csipetnyi só,
15 dkg darált dió
Elkészítés:
Keverjük össze az élesztőt a meleg tejjel és kevés cukorral, keverjük a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojások sárgáját, a cukrot és a sót. Gyúrjunk egy sűrű galuskatésztát. Hagyjuk 1.5 órát meleg helyen kelni. Borítsuk egy lisztes gyúródeszkára, és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval félhold alakúra. 5 dkg olvasztott margarinnal kenjük be minden oldalról a pogácsákat, és hempergessük bele a cukros dióba. Egy tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki, és szorosan egymás mellé rakjuk a galuskákat. 180°C-os sütőben kb 40 percig sütjük. Aztán egy sima pudingot megfőzünk, és azt rakjuk majd a galuskákra.
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2658594&index=6
|