Stíriai metélt2010.03.23. 20:34, Kittii
Hát erre 1000 féle recept van. Én így csináltam. Mert szntem így csináltuk a suliba is, és lehet hogy liszt nem kell a masszához, de nem lett rosz tőle. Hidegen finomabb nekem jobban ízlett, DE azt igazából nem tudom hogy szokták enni..!
Hozzávalók:
a galuskákhoz:
- 500 g tehéntúró
- 3 kanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 kanál búzadara
- 2 tojás sárgája
- só
a masszához:
- 260 g tejföl
- 2 kanál liszt
- 2 kanál cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- mazsola
- 2 tojás + a maradék fehérje
- só
- A galuskának a hozzávalóit összegyúrom, állni hagyom 10 percet. Addig felteszem a sós vizet forrni.
- Vizes kézzel, újnyi vastag hosszúkás galuskákat csinálok, amit rögtön bele is rakok a vízbe, amelyik feljött a víz tetejére az már kész is van és szűrőkanállal kiszedem.
- Amikor kész van mind, le kell hűteni a hűtőben.
- Amíg hűl megcsináljuk a masszát.
- A tojásokat szétválasztjuk, a 4 tojásfehérjét habbá verjük.
- A tojássárgáját összekeverem a tejföllel, lisztel, cukrokkal, mazsolával.
- Hozzáadok egy kis fehérjét, elkeverem benne, utána a maradékot is óvatosan hogy nehogy szétessen.
- Egy tepsit kivajazok, zsemlemorzsázom. A masszát és a galuskákat összeöntöm és beleöntöm a tepsibe. 150-180 °C sütöm kb 35-40 percig.
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2657717&index=4
|