Poharas narancskrém2010.03.23. 20:42, Kitti
Megint összeesett a tejszínhabom, és nem értettem mért. Azt hittem olyan mint a tojásfehérje, ha tovább verem nem lesz semmi baja. Rákerestem a neten hogy mi lehetett megint a probléma. És pont ez hogy nem kellett volna addig verni. Mert vajas szerkezetű lesz tőle. És mivel elfogyott az összes tejszínem, ezért tejszínhabporral csináltam ezt a desszertet, és így is jó volt. Csak ebből egy kicsi is elég.
Hozzávalók:
- 4 narancs
- 25 dkg kockacukor
- 2 dkg zselatin
- 1 citrom
- 5 dl tejszín
- 5 tojássárgája
- 3 cl rum
- A narancsok héját lereszelem és bele forgatom a kockacukrokat, hogy átvegye az ízét. Ezután a narancsok levét kicsavarom. A citromét is. Egybeöntöm a cukrot a narancsot és a citromot meg a tojások sárgáját, simára keverem.
- Vízgőz fölött besűrítem, belekeverem a zselatint, utána félreteszem addig amíg langyos nem lesz.
- Zselatint elkészítem egy kis vízzel, amit melegen tartok felhasználásig, hogy nehogy megkössön.
- A tejszínből kemény habot verek.
- A narancslé, amikor már langyos belekeverem a rumot, és a tejszínhab ¾-ed részét.
- Kispoharakba öntöm, és dermesztem a hűtőben.
- Díszíteni lehet tejszínhabbal, narancsszeletekkel.
|