Gombs burgonya
2010.01.27. 20:25, n :P
Kret / 4 szemlyre


Ez egy kret, krumpliszeretknek ajnlom. :D Br egy kicsit macars, s elsre nem mindg sikerl (legalbbis nekem nem, de a problmkat meglehet oldani ms mdszerrel, s gy egyre jobb lesz). De msodszorra mr tuti jobban fog menni. Majd mg kisrletezgetek rajta.
Hozzvalk:
500 g erdei gomba (n csiperkt tettem bele, mert az volt otthon)
500 g burgonya
2 rett, de kemny paradicsom (n koktl paradicsomot tettem bele)
1 gerezd fokhagyma (3-at tettem bele)
½ dl olaj, s, bors
petrezselyem
A gombt alaposan megmossuk, megtiszttjuk – nem hmozzuk! -, utna a szrt a fokhagymval s a petrezselyemmel egytt finomra megvgjuk. A burgonyt megtiszttjuk, megmossuk, karikkra vgjuk s lerakjuk egy kiolajozott tzll tl aljra. A tetejn elrendezzk az regekkel felfel fordtott gombafejeket, s mindegyikbe 1-1 ek. gombasze vagdalkot ppozunk, vgl 1-1 paradicsom paradicsommal befedjk.
Az egszet meglocsoljuk egy kevs olajjal, meghintjk sval borssal s elmelegtett stbe tesszk. Mrskelt tzn (180C) addig stjk, amg a burgonya meg nem puhul (kb. 35 perc).
Forrn tlaljuk.
Megjegyzs: ezt egy receptknyvben talltam, s a problmim ezek voltak:
a krumpli nem slt t egyenletesen, nhol j volt valahol meg slhetet volna, s gy is 20 perccel tbbet volt bent a stben. A paradicsom a tetejn hamar meggett, s rossz ze volt, ezrt a paradicsomok tetejre legkzelebb vajat teszek mert nem akarok nagyon sok olajat tenni, meg a vaj 1000X finomabb.. A krumpli tvette a gomba zt, ez volt a legfinomabb benne. n raktam bele mg tejflt is s gy nagyon finom lett.
Vannak tleteim hogy, hogy lehetne jobb ez a recept. Majd kiprblom s ha jl sikerl felrakom az oldalra.
s me, ilyen volt sts eltt s utn: