Aranygaluska2010.03.03. 19:14, Kitti

Ht n 2x is megcsinltam olyan finom, az egyik kedvenc kajm :)
Mammk is tjttek enni, s nagyon zlett nekik, ajnlom mindenkinek :)
kb 3 ra alatt kszl el de megri!
Hozzvalk:
10 dkg margarin,
50 dkg liszt,
3 tojs srgja,
2 dkg leszt,
2.5 dl tej,
5 dkg cukor,
csipetnyi s,
15 dkg darlt di
Elkszts:
Keverjk ssze az lesztt a meleg tejjel s kevs cukorral, keverjk a lisztbe, dolgozzunk bele 5 dkg puha margarint, a tojsok srgjt, a cukrot s a st. Gyrjunk egy sr galuskatsztt. Hagyjuk 1.5 rt meleg helyen kelni. Bortsuk egy lisztes gyrdeszkra, s szaggassuk ki pogcsaszaggatval flhold alakra. 5 dkg olvasztott margarinnal kenjk be minden oldalrl a pogcskat, s hempergessk bele a cukros diba. Egy tortaformt vajazzunk s lisztezznk ki, s szorosan egyms mell rakjuk a galuskkat. 180C-os stben kb 40 percig stjk. Aztn egy sima pudingot megfznk, s azt rakjuk majd a galuskkra.
//dream-island.gportal.hu/picview.php?prt=318392&gid=2658594&index=6
|